Ο διευθυντής της United Airlines India ασκεί τη Σαχάτζα γιόγκα εδώ και 14 χρόνια, τον βοηθάει να αποβάλλει το άγχος

Ο Harvinder Singh οργανώνει επίσης σεμινάρια για εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, ΜΚΟ.

Masoom Gupte, ET Bureau / Oct 22, 2019

b2ap3_thumbnail_unitedairline.jpg

Ο Harvinder Singh κάνει Σαχάτζα γιόγκα για να αποβάλλει το στρες

 

 

Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη. Και ένας πολυάσχολος διευθύνων σύμβουλος με πυρετώδες πρόγραμμα, πιέζεται πολύ. Γι’ αυτό το λόγο γίνεται και όλη αυτή η συζήτηση για ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, υγιεινού τρόπου ζωής, σωστής διατροφής κλπ. Επιπλέον, ένας διευθύνων σύμβουλος έχει τον δικό του τρόπο να κρατάει το άγχος σε χαμηλά επίπεδα ή τουλάχιστον όσο πιο χαμηλά μπορεί.Ο Harvinder Singh, γενικός διευθυντής της United Airlines India, μοιράστηκε μαζί μας τον τρόπο που του αρέσει να αποβάλλει το άγχος. «Το μεγαλύτερος όπλο μου για την αντιμετώπιση του άγχους είναι ο διαλογισμός Σαχάτζα γιόγκα, τον οποίο εξασκώ σχεδόν εδώ και 24 χρόνια. Επίσης διοργανώνω σεμινάρια για εκπαιδευτικά ιδρύματα, εταιρίες, ΜΚΟ κλπ. Είναι η προσωπική μου συμβολή στην κοινωνία» είπε.

 

 

Για όσους δεν γνωρίζουν την έννοια, Σαχάτζα Γιόγκα είναι «μία μέθοδος διαλογισμού που βασίζεται στην εμπειρία που ονομάζεται αυτογνωσία (αφύπνιση της Κουνταλίνη), η οποία μπορεί να συμβεί σε κάθε άνθρωπο. Μέσα από αυτή τη διαδικασία λαμβάνει χώρα μία εσωτερική μεταμόρφωση με την οποία γίνεται κανείς ηθικός, ενωμένος, ολοκληρωμένος και ισορροπημένος.»

 

Η διαχείριση του άγχους είναι ένας τομέας που στοχεύει συγκεκριμένα αυτή η μέθοδος διαλογισμού. «Ο μόνος τρόπος να καταπολεμηθεί το άγχος (ανισορροπία) είναι να είμαστε σε πλήρη ισορροπία. Η επίτευξη της ισορροπίας είναι αυτό που κάνει η Σαχάτζα Γιόγκα. Ποιος όμως θα μας προσφέρει την ισορροπία ή την άνοδο; Θα προέλθει από έξω; «Γνῶθι σαὐτόν» είναι το κύριο θέμα όλων των γραφών. Η δύναμη της αλλαγής πρέπει να προέλθει μέσα από τους ίδιους τους εαυτούς μας – θα πρέπει κανείς να συνειδητοποιήσει και να κατανοήσει τον εαυτό του από μέσα αντί να τον αντιμετωπίζει από έξω ή να τον εξαναγκάζει διανοητικά», αναφέρει η ιστοσελίδα.