Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ιατρική επιστήμη έχει επιλέξει σημαντικά οφέλη για την υγεία από την αρχαία πρακτική ιατρική.

Ερευνητές στο Νοσοκομείο Royal για τις γυναίκες στο Randwick βρήκαν επιτυχημένο διαλογισμό για την αντιμετώπιση της ημικρανίας, του άσθμα, της τοπικής θέρμης και του επαγγελματικού στρες.

Ο Δρ. Ramesh Manocha, από το ερευνητικό πρόγραμμα διαλογισμού στη μονάδα φυσικών θεραπειών του νοσοκομείου, τα ανέφερε σαν προκαταρκτικά αποτελέσματα που δείχνουν ότι το ιατρικό επάγγελμα θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη το διαλογισμό.

"Υπάρχει σίγουρα, κάτι στο διαλογισμό και μπορεί κάλλιστα να αποτελεί ένα βασικό σημείο για τα βασικά ιδρύματα για την υγεία όπως τα νοσοκομεία και τα κοινωνικά κέντρα υγείας," είπε.

"Τα αποτελέσματα μας είναι πρώιμα, αλλά δείχνουν ότι ο διαλογισμός μπορεί να είναι μια μοναδική διάσταση εμπειρίας που δεν επηρεάζει μόνο το νοητικό επίπεδο, αλλά και το φυσικό και το πνευματικό επίπεδο επίσης."

Ο Δρ. Manocha ανέφερε πολλά GPs σαν προτεινόμενους διαλογισμούς για τους ασθενείς, χωρίς να γνωρίζει πως ακριβώς λειτουργούν.

"Είναι κάτι που οι γιατροί αποδέχονται διαισθητικά, χωρίς επιστημονική βάση," είπε Δρ. Manocha. "Χρειαζόμασταν να ερευνήσουμε επιστημονικά τη σύνδεση μεταξύ σώματος - πνεύματος και τώρα έχουμε τελικά τα εργαλεία για να εξετάσουμε τις αρχαίες πρακτικές."

Η έρευνα του Νοσοκομείου Royal για τις γυναίκες δείχνει ότι οι ασθενείς που υποφέρουν από άσθμα και εφαρμόζουν πρακτικές διαλογισμού βελτιώθηκαν περισσότερο από αυτούς που κάνουν χαλαρωτικές τεχνικές, όπως αναπνευστικές ασκήσεις.

Τα αποτελέσματα είναι σε φάση έκδοσης σε ένα διεθνές ιατρικό περιοδικό.

"Η μελέτη μας έδειξε ότι ο διαλογισμός ήταν αποτελεσματικός στη συμπεριφορά με μετριότητα σε σοβαρές ημικρανίες," είπε ο Δρ. Manocha.

"Σε κάποιες περιπτώσεις, οι ασθενείς είχαν πλήρη εξάλειψη των ημικρανιών."

Αυτή τη στιγμή συγκεντρώνονται εθελοντές για μια μεγαλύτερη μελέτη 200 ανθρώπων.

Ο Heidi Castro αρχιτέκτονας στο Σίδνεϊ συμμετείχε στην προκαταρκτική μελέτη. "Δεν περίμενα να δουλέψει, ήμουν λίγο σκεπτικός στην αρχή", είπε. "Μετά από ένα μήνα διαλογισμού πέντε λεπτών κάθε πρωί και βράδυ, πρόσεξα τη διαφορά, είχα λιγότερες ημικρανίες και είχε πέσει η ένταση τους. Όταν σταμάτησα να διαλογίζομαι, άρχισαν να έρχονται πάλι."

Ο Δρ. Manocha μελέτησε επίσης την επίδραση του διαλογισμού στην τοπική θέρμη σε γυναίκες με εμμηνόπαυση. Η προκαταρκτική μελέτη 15 γυναικών βρήκε ένα ποσοστό βελτίωσης 70% μέσα σε οκτώ εβδομάδες διαλογισμού.

"Αυτή είναι μια επιλογή που μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού επειδή δεν περιλαμβάνει χρήση φαρμάκων όπως το HRT," είπε ο Δρ. Manocha. "αυτή τη στιγμή ψάχνουμε για εθελοντές για μεγαλύτερη μελέτη 100 γυναικών."

Μια πιλοτική μελέτη 50 ανθρώπων βρήκε επίσης "πραγματικές και μετρήσιμες διαφορές" από το διαλογισμό για το επαγγελματικό στρες.

"Δείχνει ότι είμαστε στο κατάλληλο μονοπάτι," είπε ο Δρ. Manocha.