* Παγκόσμια Ημέρα Εσωτερικής Ειρήνης *

Ενα μοναδικό γεγονός, στο οποίο θα συμμετάσχουν δήμοι, οργανισμοί, σχολεία και εταιρίες σε όλο τον κόσμο, θα γίνει στις   Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 στην Αθήνα και Βόλο.

     Η αναγκαιότητα της θέσπισης μιας τέτοιας ημέρας προέκυψε από το γεγονός, ότι είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για όλο τον κόσμο. Η παγκόσμια οικονομική κρίση, η πολιτική διαφθορά, ο ρατσισμός, η βία, ο θρησκευτικός φανατισμός ταλαιπωρούν τους ανθρώπους, δημιουργώντας τους άγχος, σύγχυση, απελπισία, θυμό και ανασφάλεια. Κυριαρχεί η αδικία, η ανισότητα και η προκατάληψη, ενώ ταυτόχρονα οι ηθικές αξίες έχουν κλονιστεί.

 

    Σήμερα πολλοί άνθρωποι αναζητούν και επιθυμούν να βρουν έναν τρόπο να αλλάξουν οι ίδιοι, αλλά και τον κόσμο προς το καλύτερο. Σήμερα είναι πλεον ολοφάνερο ότι πέρα από τα εξωτερικά επιτεύγματα, ο κάθε άνθρωπος πρέπει να στρέψει το βλέμμα του μέσα του, για να βρει τη δύναμη, την ενθάρρυνση και τη γνώση για να εξελιχτεί.

 

     Η ιστορία της ανθρωπότητας μας έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι η παγκόσμια ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχτεί αν πρώτα ο άνθρωπος δεν αλλάξει μέσα του, αποκτώντας εσωτερική ηρεμία και γαλήνη. Η έκφραση: «Άλλαξε τον εαυτό σου, άλλαξε τον κόσμο» αποτυπώνεται στις απόψεις φωτισμένων προσωπικοτήτων όπως του Μαχάτμα Γκάντι και του Μάρτιν Λούθορ Κινγκ.

 

     Η Σρι Μάταζι Νιρμάλα Ντέβι , ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα και υποψήφια 2 φορές για το Νόμπελ Ειρήνης λέει: «Η παγκόσμια ενοποίηση της ανθρωπότητας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την αφύπνιση που μπορεί να συμβεί σε κάθε άνθρωπο, έτσι ώστε να μεταμορφωθεί εσωτερικά. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο άνθρωπος γίνεται ηθικός, ολοκληρωμένος και ισορροπημένος».

 

     Η αφύπνιση μπορεί να επιτευχθεί εύκολα και αυθόρμητα, εφόσον ο άνθρωπος το επιθυμεί, μέσα από τη Σαχάτζα Γιόγκα, μια πρωτοποριακή και σύγχρονη μέθοδος διαλογισμού, που συμβαδίζει και καλύπτει τις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής. Σαχάτζα Γιόγκα σημαίνει αυθόρμητη ένωση του ανθρώπου με το πνεύμα και αυτό συμβαίνει από την πρώτη κιόλας φορά που έρχεται κάποιος σε επαφή με τη μέθοδο αυτή.

 

     Η εμπειρία, το βίωμα που αποκτά κανείς, ονομάζεται αυτογνωσία, γιατί μας χαρίζει τη δυνατότητα να αντιληφθούμε το βαθύτερο εαυτό μας, με τον πιο απλό αλλά και ουσιαστικό τρόπο. Μόνο μέσα από την αυτογνωσία μπορούμε να βιώσουμε την πραγματική κατάσταση διαλογισμού.

 

     Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να φορά κανείς ειδικά ρούχα, να έχει καλή φυσική κατάσταση, αφού δεν περιλαμβάνονται σωματικές ασκήσεις και δεν χρειάζεται να έχει ασχοληθεί με κάποιο άλλο είδος γιόγκα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να θέλει να βρει έναν ουσιαστικό τρόπο να βοηθήσει τον εαυτό του και να εξερευνήσει όλες του τις δυνατότητες.

 

     Η μέθοδος της Σαχάτζα Γιόγκα είναι απλή και βελτιώνει τη ζωή μας, αφού μας βοηθά να αποκτήσουμε ψυχική, συναισθηματική και σωματική υγεία. Επιπλέον μας ανακουφίζει από το στρες, μας βοηθά να κοιμόμαστε καλύτερα, μας χαρίζει ενέργεια, βελτιώνει τη συγκέντρωσή μας, ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας, τη δημιουργικότητά μας και ξυπνά μέσα μας ποιότητες που ούτε καν γνωρίζαμε πως έχουμε!

     Μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας, μόνο εμείς μπορούμε να τον βοηθήσουμε και αυτό δεν είναι μια ακόμα θεωρία, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Τώρα έχουμε τον τρόπο! Μπορεί να γίνει με τη Σαχάτζα Γιόγκα, αρκεί να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας για να δώσετε στον εαυτό σας, αυτό που του αξίζει πραγματικά!

 

     Σας περιμένουμε!

Κάντε κράτηση της θέσης σας