This blog is created to give useful information for seekers for their inner ascent,yoga,meditation,peace,love and stress management etc.

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

Μια ζωή αφιερωμένη στην ανθρωπότητα

Posted by on in Shri Matajis Messages
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 8148
  • 0 Comments
  • Subscribe to this entry
  • Print

 

       Η Σρι Μάτατζι Νίρμαλα Ντέβι σιωπηλά μεταμόρφωσε πολλές ζωές.

Για περισσότερο από σαράντα χρόνια ταξίδεψε διεθνώς, προσφέροντας δημόσιες ομιλίες και την εμπειρία της αυτογνωσίας δωρεάν σε όλους, ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία ή τις περιστάσεις. Όχι μόνο έδωσε την ικανότητα στους ανθρώπους να περάσουν αυτή την πολύτιμη εμπειρία σε άλλους, αλλά τους δίδαξε την τεχνική που είναι απαραίτητη για να μπαίνουν σε διαλογισμό, η οποία είναι γνωστή ως Σαχάτζα Γιόγκα.

Η Σρι Μάτατζι  υποστήριξε ότι υπάρχει μια έμφυτη πνευματική δυνατότητα μέσα σε κάθε ανθρώπινο ον και μπορεί να ξυπνήσει αυθόρμητα. Τόνισε ότι αυτή η αφύπνιση, η οποία περιγράφεται ως αυτοπραγμάτωση, δεν μπορεί να αγοραστεί. Δεν μπορεί κανείς να ζητήσει χρήματα ούτε να χρεώσει για την εμπειρία της αυτοπραγμάτωσης ή για τη διδασκαλία της Σαχάτζα Γιόγκα. Η εσωτερική ισορροπία και η μείωση του στρες που συνοδεύει την πρακτική της Σαχάτζα Γιόγκα έχει ήδη γίνει γνωστή σε εκατοντάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο. Η ικανότητα να ενεργοποιήσουμε την έμφυτη, πνευματική ενέργεια μας γρήγορα και εύκολα και να βιώσουμε τα οφέλη της, διαφοροποιεί τη Σαχάτζα Γιόγκα από άλλες μορφές διαλογισμού. Με την πρακτική, τα άτομα είναι σε θέση να κατευθύνουν τη δική τους ενέργεια και να αποκαταστήσουν τη ψυχική, σωματική και συναισθηματική αστάθεια ώστε να επιτευχθεί μια κατάσταση ευεξίας, ηρεμίας και ικανοποίησης. Εκτός από την Σαχάτζα Γιόγκα που έχει πλέον καθιερωθεί σε περισσότερες από 95 χώρες, η Σρι Μάτατζι ίδρυσε μια μη κυβερνητική οργάνωση για άπορες γυναίκες και παιδιά. Πολλά διεθνή σχολεία που διδάσκουν ένα ολιστικό πρόγραμμα σπουδών, κέντρα υγείας που προσφέρουν θεραπεία μέσω της Σαχάτζα Γιόγκα τεχνικές διαλογισμού και μία ακαδημία τεχνών για την αναζωογόνηση των δεξιοτήτων του κλασικού χορού, της μουσικής και της ζωγραφικής.


«Ο πατέρας μου αισθάνθηκε ότι θα κάνω κάτι μεγάλο σε αυτή τη ζωή. Δεν ξέρω αν το ονειρεύτηκε ή απλά το κατανόησε, αλλά όλη την ώρα έλεγε, ‘Θα πρέπει να βρεις τον τρόπο για να δώσεις Αυτογνωσία στις μάζες’.

Με τον όρο Αυτογνωσία εννοούσε την ανάγκη για μια βαθιά, πνευματική αφύπνιση στους ανθρώπους. Μου έδωσε μια καλή εκπαίδευση στις διαφορετικές θρησκείες, αλλά και μια καλή εκπαίδευση για τα ανθρώπινα όντα: ποια είναι τα προβλήματά τους, γιατί ενεργούν με τον τρόπο που το κάνουν, γιατί δεν πιστεύουν στο Θεό, γιατί είναι υποκριτές. Μου είπε όλα τα είδη των πραγμάτων ....».

 

Συνάντηση με τους χωρικούς στην Ινδία

«.... Ήταν τότε που συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα για να ξεκινήσω την εργασία. Η σύγχυση ήταν μεγάλη. Επιτέλους είχε έρθει η ώρα. Δεν υπήρχε τίποτα να φοβηθώ. Αυτό έπρεπε να γίνει τελικά. Είχα έρθει σε αυτόν τον κόσμο για αυτό το σκοπό και μόνο, για να αφυπνίσω τη συλλογική συνείδηση στον άνθρωπο».

Εσωτερικό ξύπνημα μέσω της αυτοπραγμάτωσης & Διαλογισμός

Η Σρι Μάτατζι Νίρμαλα Ντέβι είναι μοναδική στην ιστορία της πνευματικότητας, διότι αυτή είναι η πρώτη και η μόνη που προσφέρει την εμπειρία της αυτοπραγμάτωσης μαζικά. Δήλωσε ότι είναι το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής, εθνικότητας ή οτιδήποτε άλλο, για να λάβουν την αυτοπραγμάτωση τους. Επέμεινε επίσης ότι κανείς δεν μπορεί να πληρώσει για την αλήθεια ή για την αυτογνωσία, έτσι η αυτογνωσία ήταν ανέκαθεν και εξακολουθεί να είναι, δωρεάν. Δεν χρεώνεται. Ο διαλογισμός της Σαχάτζα Γιόγκα είναι η τεχνική που αναπτύχθηκε για να διατηρηθεί η αφύπνιση και βιώνεται μέσα από την αυτοπραγμάτωση. Η λέξη Σαχάτζα σημαίνει τόσο «αυθόρμητη» όσο και «γεννήθηκε μαζί σου». Περιγράφει αυτή τη λεπτή ενέργεια (τη Κουνταλίνη) που υπάρχει σε κάθε ανθρώπινο ον. Σε αντίθεση με τη γενική πεποίθηση, η γιόγκα δεν ορίζει μια σειρά από ασκήσεις ή στάσεις του σώματος, αλλά στην πραγματικότητα σημαίνει «την ένταξη, την ένωση». Το άτομο ενώνεται με τον αληθινό εαυτό του, ή μπορεί να πει κανείς ότι η ατομική συνείδηση ενώνεται με τη συλλογική συνείδηση. Όταν συμβαίνει αυτή η ένωση, η ενσωμάτωση της δύναμης της Κουνταλίνη φέρνει την ισορροπία και την ειρήνη τόσο εντός όσο και μεταξύ των ατόμων.

Η Σρι Μάτατζι μελέτησε την ανθρώπινη κατάσταση για πολλά χρόνια, ψάχνοντας έναν τρόπο για να ξεκλειδώσει το πνευματικό δυναμικό των ανθρώπων. Την 5η Μαΐου του 1970, ενώ διαλογίζεται στην παραλία της Nargol στην Ινδία, βίωσε την αφύπνιση τις δικής της εσωτερικής αρχέγονης ενέργειας. Τότε κατάλαβε ότι είχε έρθει η ώρα να γνωρίσει αυτή την εμπειρία σε όλα τα ανθρώπινα όντα και να τους δώσει τον τρόπο για τη πρόσβαση στη γνώση. Ήξερε επίσης ότι αυτή η εμπειρία δεν μπορεί να δοθεί σε κανέναν χωρίς τη θέλησή του. Θα πρέπει να αφεθεί στην ελευθερία του κάθε ατόμου να αποφασίζει για τον εαυτό του αν το θέλει ή όχι. Άρχισε πρώτα σε τοπικό επίπεδο και τελικά σε παγκόσμιο επίπεδο, να προσφέρει την αυτοπραγμάτωση. Την αφύπνιση της λεπτής εσωτερικής ενέργειας η οποία είναι γνωστή ως Κουνταλίνη, σε δημόσιες ομιλίες της, δωρεάν. Η Σρι Μάτατζι περνούσε ώρες, μετά από αυτά τα προγράμματα, με εκείνους που επιθυμούσαν να τη συναντήσουν, προσφέροντας συμβουλές ή διόρθωνε τις ανισορροπίες τους, χρησιμοποιώντας την ίδια ενέργεια που μόλις είχε ξυπνήσει μέσα τους.

 

Το άνοιγμα του Οικουμενικού Σαχασράρα

 

Στις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης του Μάη το έτος 1970, αηδιασμένη με το ψέμα που διαδίδεται από τους αυτοαποκαλούμενους "γκουρού" της Νέας Εποχής και επιθυμώντας όλοι οι αναζητητές της αλήθειας να επιτύχουν την Αυτογνωσία τους, στη μικρή παραλία του Nargol (περίπου 150 χλμ. από τη Βομβάη), η Σρι Μάτατζι άνοιξε το αρχέγονο Σαχασράρα. Το έβδομο κέντρο που είναι η ένταξη και το αποκορύφωμα της πνευματικής μας εξέλιξης.

Με αυτόν τον τρόπο άνοιξε το δρόμο για την Κουνταλίνη έτσι ώστε να ανυψωθεί αβίαστα σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να λάβει την Αυτογνωσία του, τη σύνδεση με τον αληθινό Εαυτό του και με το Θείο. Η ίδια περιγράφει το ιστορικό αυτό γεγονός:

«Είναι το μεγαλύτερο γεγονός όλων των πνευματικών δρώμενων του σύμπαντος... Χωρίς να συμβεί αυτό, δεν θα μπορούσε να υπάρξει η δυνατότητα για τη μαζική αυτογνωσία των ανθρώπων….

Μόλις άνοιξε το Σαχασράρα, όλη η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη με τεράστια πνευματική ενέργεια και ο ουρανός ήταν γεμάτος φως. Και το όλο πράγμα ήρθε σε αυτή τη γη, σαν μια καταρρακτώδης βροχή ή σαν ένας καταρράκτης με τέτοια τεράστια δύναμη σαν να μην το γνώριζα και ζαλίστηκα….

Το δρώμενο ήταν τόσο τεράστιο και τόσο απρόσμενο ώστε έμεινα έκπληκτη και εντελώς σιωπηλή μπροστά στο μεγαλείο του….

Είδα την αρχέγονη Κουνταλίνη να ανυψώνετε σαν ένα μεγάλο καμίνι και ήταν πολύ σιωπηλό, αλλά έκαιγε σαν να ζεσταινόταν ένα μέταλλο και είχε πολλά χρώματα….

Κατά τον ίδιο τρόπο, η Κουνταλίνη εμφανίστηκε σαν ένα καμίνι, όπως μια σήραγγα, όπως θα δείτε αυτά τα φυτά που έχετε για την καύση του άνθρακα, που δημιουργούν ηλεκτρική ενέργεια. Και ήταν τεντωμένη σαν ένα τηλεσκόπιο και έβγαινε το ένα μετά το άλλο, μπαμ, μπαμ, μπαμ! έτσι απλά….

Άρχισα να βλέπω όλα αυτά και χάθηκα μέσα στη χαρά. Ήταν σαν ένας καλλιτέχνης να βλέπει το δημιούργημά του και ένιωσα τη χαρά της μεγάλης ικανοποίησης.

Μετά από αυτή την όμορφη εμπειρία, κοίταξα γύρω και είδα τους άνθρωπους τόσο τυφλούς και έγινα απόλυτα σιωπηλή και ένιωσα την επιθυμία ότι πρέπει να πάρω τα κύπελλα και να τα γεμίσω νέκταρ».

 

 

Comments

Leave your comment

Guest Thursday, 28 March 2024
Powered by EasyBlog for Joomla!

Σημαντικές πληροφορίες

Γιόγκα σημαίνει:

Η πραγματική έννοια της Γιόγκα είναι η ένωση του πνεύματός μας με τη θεϊκή δύναμη.
  Δεν είναι μόνο η άσκηση

Δωρεάν μαθήματα:

  Τα μαθήματα είναι δωρεάν καθώς , όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:

"Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Ο διαλογισμός:

Ο διαλογισμός  Sahaja είναι μοναδικός. Δεν είναι άσκηση. Είναι εύκολο να μάθει και λειτουργεί γρήγορα. 5-10 λεπτά την ημέρα διαλογισμού Sahaja Yoga φέρνει αποτελέσματα.