Σρι Μάτατζι Η Σρι Μάτατζι Νίρμαλα Ντέβι γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου του 1923 στην Chindwara της lνδίας σε μια χριστιανική οικογένεια. Πέθανε πρόσφατα, το Φεβρουάριο του 2011 στην Ιταλία.

Οι πνευματικές της ικανότητες εκδηλώθηκαν από πολύ νωρίς. Ως παιδί, η Σρι Μάτατζι έζησε με τους γονείς της στο άσραμ του Μαχάτμα Γκάντι.Ως παιδί, η Σρι Μάτατζι έζησε με τους γονείς της στο άσραμ του Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος έχοντας αναγνωρίσει την πνευματικότητα και τη σοφία της, της είχε αναθέσει να γράφει τις προσευχές για τον πρωινό διαλογισμό. Την αγαπούσε και την συμβουλεύονταν παρά τη νεαρή της ηλικία..

Όπως και όλη της η οικογένεια, έλαβε ενεργά μέρος στον αγώνα για την απελευθέρωση της Ινδίας και υπήρξε μια από τις αρχηγούς του φοιτητικού κινήματος. Κατά την απελευθέρωση ο πατέρας της ήταν το πρώτο χριστιανικό μέλος που εκλέχθηκε από το Κογκρέσο της Ινδικής Ένωσης.

Η Σρι Μάτατζι φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Λαχώρη. Παντρεύτηκε τον κύριο Σριβάσταβα, ο οποίος κατείχε για 16 χρόνια τη θέση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τα ναυτιλιακά θέματα. Απέκτησαν μαζί δύο κόρες.



Από το 1970, η Σρι Μάτατζι ταξίδευε ακούραστα σε όλο τον κόσμο για να διαδώσει και να διδάξει τη Σαχάτζα Γιόγκα. Όσοι τη συνάντησαν μπορούν να επιβεβαιώσουν τη χαρισματική της προσωπικότητα, τη γεμάτη με αγάπη, υπομονή, σοφία και αστείρευτη ενεργητικότητα. Η Σρι Μάτατζι υποστήριζε την ενοποίηση όλων των θρησκειών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως όλες οι θρησκείες είναι σαν τα λουλούδια του ίδιου δέντρου και αγωνίστηκε ενάντια στους ψευτοδιδασκάλους, που εκμεταλλεύονται τους αναζητητές οδηγώντας τους μακριά από το δρόμο της αλήθειας.

Η Σρι Μάτατζι προτάθηκε δύο φορές για το Νόμπελ Ειρήνης και έλαβε τέσσερις φορές από τα Ηνωμένα Έθνη το βραβείο για την Ειρήνη. Η αφοσίωσή της στο ανθρωπιστικό της έργο έχει αναγνωριστεί από όλα τα έθνη και έχει λάβει πολλά βραβεία για την ανθρωπιστική της δράση. Αγωνιζόταν συνεχώς για την προστασία των αξιών, των παιδιών και της οικογένειας. Ίδρυσε σχολεία, νοσοκομεία, ορφανοτροφείο και ξενώνα φιλοξενίας για τις κακοποιημένες γυναίκες.

 

Βραβεία και Διακρίσεις

Η Σρι Μάτατζι έχει λάβει μεγάλο αριθμό βραβείων και διακρίσεων σε αναγνώριση του έργου που έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα.

Βόρεια Αμερική, Νέα Υόρκη, 1989-1994: Πρόσκληση από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τέσσερα συνεχόμενα έτη σε διάλεξη για τους τρόπους επίτευξης της παγκόσμιας ειρήνης.

105ο Συνέδριο,1997 και 106ο Συνέδριο, 2000: Τιμητική αναφορά από το βουλευτή του Κογκρέσου Έλιοτ Ίνγκλ, ο οποίος σχολίασε το ακούραστο και αφοσιωμένο έργο της Σρι Μάτατζι για την ανθρωπότητα λέγοντας: «Η Σρι Μάτατζι φέρνει αληθινή ελπίδα στην ανθρωπότητα».

«Η ανακάλυψη της Σρι Μάτατζι φέρνει αληθινή ελπίδα στην ανθρωπότητα».

Κλάες Νόμπελ, (εγγονός του Άλφρεντ Νόμπελ, Ίδρυμα Βραβείου Νόμπελ για την Ειρήνη) Πρόεδρος του Οργανισμού Ενωμένης Υφηλίου.

Διεθνείς αναγνωρίσεις

  • Υποψηφιότητα για το Νόμπελ Ειρήνης.
  • Ρουμανία, 1995: Αναγόρευση σε Διδάκτορα Γνωστικών Επιστημών από το Οικολογικό Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου.
  • Κίνα, 1995: Επίσημη προσκεκλημένη ομιλήτρια στο Συνέδριο Γυναικών στο Πεκίνο ύστερα από πρόσκληση της κινεζικής κυβέρνησης.
  • Βραζιλία, 1994: Απονομή του κλειδιού της πόλης της Μπραζίλια συνοδευόμενη από επιχορήγηση πραγματοποίησης προγραμμάτων της Σαχάτζα Γιόγκα σε όλη τη χώρα.
  • Αγία Πετρούπολη, Σοβιετική Ένωση 1993: Πρόσκληση εγκαινίασης του ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου Ιατρικής και Αυτογνωσίας.
  • Μόσχα, 1989: Κυβερνητική επιχορήγηση έρευνας για τη Σαχάτζα Γιόγκα κατόπιν συνάντησης της Σρι Μάτατζι με το Ρώσο Υπουργό Υγείας.
  • Ιταλία, 1989: Ανακήρυξη της Σρι Μάτατζι ως εξέχουσα προσωπικότητα της χρονιάς από την Ιταλική κυβέρνηση.

Σημαντικές πληροφορίες

Γιόγκα σημαίνει:

Η πραγματική έννοια της Γιόγκα είναι η ένωση του πνεύματός μας με τη θεϊκή δύναμη.
  Δεν είναι μόνο η άσκηση

Δωρεάν μαθήματα:

  Τα μαθήματα είναι δωρεάν καθώς , όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:

"Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Ο διαλογισμός:

Ο διαλογισμός  Sahaja είναι μοναδικός. Δεν είναι άσκηση. Είναι εύκολο να μάθει και λειτουργεί γρήγορα. 5-10 λεπτά την ημέρα διαλογισμού Sahaja Yoga φέρνει αποτελέσματα.