Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στις εκδηλώσεις μας που θα γίνουν επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εσωτερικής Ειρήνης.

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015, ώρα 19:00

Αθήνα: Μαρούσι, Βασιλίσσης Σοφίας 26-28
Βόλος: Μαυροκορδάτου 169

Ελεύθερη είσοδος

Οι εκδηλώσεις μας περιλαμβάνουν εισαγωγή στην μέθοδο της Σαχάτζα Γιόγκα, ινδική μουσική και διαλογισμό.

Κάντε Κράτηση της Θέσης σας ( Ελεύθερη )!
    Το Σάββατο στις 21 Μαρτίου 2015 επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εσωτερικής Ειρήνης θα γίνουν τιμητικές εκδηλώσεις από δήμους, οργανισμούς, σχολεία και εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η αναγκαιότητα για τη θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας Εσωτερικής Ειρήνης προέκυψε καθώς διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο: η παγκόσμια οικονομική κρίση, η ηθική διαφθορά, οι κοινωνικές ανισότητες, ο ρατσισμός, η βία και ο θρησκευτικός φανατισμός έχουν οδηγήσει τον σύγχρονο άνθρωπο σε αδιέξοδο.

    Πολλοί άνθρωποι αναζητούν έναν τρόπο ν’ αλλάξουν τον εαυτό τους και τον κόσμο προς το καλύτερο. Στην σύγχρονη εποχή, καθένας από εμάς καλείται να στρέψει την προσοχή του στον εσωτερικό του κόσμο, έτσι ώστε να ανακαλύψει όλη τη δύναμη και τη γνώση που χρειάζεται για να εξελιχθεί.

     Εάν δεν γνωρίσουμε τον εαυτό μας, δεν είναι δυνατόν να έχουμε ειρήνη μέσα μας. Και αν δεν βιώνουμε εσωτερική ειρήνη, η παγκόσμια ειρήνη δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η φράση «άλλαξε τον εαυτό σου, άλλαξε τον κόσμο» μας παραπέμπει σε φωτισμένες προσωπικότητες, όπως ο Μαχάτμα Γκάντι και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

     Η Σρι Μάταζι Νίρμαλα Ντέβι, υποψήφια δύο φορές για το Νόμπελ Ειρήνης και ιδρύτρια της μεθόδου διαλογισμού που ονομάζεται «Σαχάτζα Γιόγκα», λέει: «Η παγκόσμια ενοποίηση της ανθρωπότητας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την αφύπνιση που μπορεί να συμβεί σε κάθε άνθρωπο, έτσι ώστε αυτός να μεταμορφωθεί εσωτερικά. Μέσα από αυτήν την διαδικασία ο άνθρωπος γίνεται ηθικός, ολοκληρωμένος και ισορροπημένος».

    Η αφύπνιση, στην οποία αναφέρεται η Σρι Μάτατζι Νίρμαλα Ντέβι, μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσα από την άσκηση στην Σαχάτζα Γιόγκα, μια σύγχρονη και απλή μέθοδο διαλογισμού.«Σαχάτζα Γιόγκα» σημαίνει «αυθόρμητη ένωση του ανθρώπου με τον πραγματικό του εαυτό, το πνεύμα».

Η Σαχάτζα Γιόγκα χαρίζει υγεία και ανακούφιση από το στρες, βελτιώνει τον ύπνο και την ικανότητα συγκέντρωσης, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την δημιουργικότητα, αφυπνίζει όλη την δύναμη, την γνώση και την χαρά που βρίσκονται μέσα σε κάθε άνθρωπο.

     Για να ασκήσει κανείς την Σαχάτζα Γιόγκα, δεν είναι απαραίτητο να φορά ειδικά ρούχα, να έχει καλή φυσική κατάσταση ή να έχει ασχοληθεί με κάποιο άλλο είδος γιόγκα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιθυμεί βαθιά να γνωρίσει τον εαυτό του και να καλλιεργήσει όλες του τις δυνατότητες.

     Μέσα από την άσκηση στον διαλογισμό η επιθυμία αυτή εκπληρώνεται, καθώς η Σαχάτζα Γιόγκα δεν είναι μια ακόμη πολλά υποσχόμενη θεωρία. Είναι τρόπος ζωής που προσφέρει λύσεις σε όλα τα κοινωνικά, πολιτικά και προσωπικά αδιέξοδα που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος.


Κάντε Κράτηση της Θέσης σας( Ελεύθερη )!


Πείτε στους φίλους σας:


Share

Sahaja Yoga άρθρα: