Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου αναζητούσα κάτι,αλλά δεν γνώριζα τι ακριβώς.Δεν είχα μεγάλο ενδιαφέρον για την ζωή, ούτε φιλοδοξίες,θεωρούσα ανούσια την ζωή γιατί αισθανόμουν κάτι πολύ σημαντικό υπάρχει που δεν το έχω.Μελετούσα διάφορα βιβλία θρησκειών,φιλοσοφίας,μεγάλων συγγραφέων για το νόημα της ζωής και με τον καιρό ανακάλυψα τι είναι αυτό που αναζητώ...Αυτογνωσία. Αλλά το επόμενο βήμα ήταν που θα την βρώ, σίγουρα όχι στα βιβλία. Ήθελα απλά να μου συμβεί, δεν με ενδιέφερε τίποτα άλλο γιατί είχα ένα κενό μέσα μου, ένοιωθα ότι δεν είχα ολοκληρωθεί σαν άνθρωπος και αυτό μου προκαλούσε μερικές φορές αδιαφορία για τα πάντα.
   Μετά από μια δύσκολη δοκιμασία ανακάλυψα την Σαχάτζα Γιόγκα.Αμέσως αισθάνθηκα την αλλαγή στην ζωή μου και πολύ γρήγορα γιατί δεν έχασα ούτε ένα μάθημα της Σαχάτζα Γιόγκα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση αρχικά ήταν πως όταν έφευγα από το κέντρο της Σαχάτζα Γιόγκα αισθανόμουν σαν να μην έχει βάρος το σώμα μου, τόσο ανάλαφρο και εσωτερικά να με πλημμυρίζει ένα κύμα ευφορία και γαλήνης. Αισθανόμουν κάθε φορά σαν να ξαναγεννιόμουν,σαν να έβρισκα κάθε φορά ένα χαμένο κομμάτι του πάζλ της ζωής μου. Είμαι εννέα χρόνια στην Σαχάτζα Γιόγκα και ευγνώμων που βρήκα αυτό που αναζητούσα για χρόνια. Το πολυτιμότερο δώρο που είχα ποτέ ανεκτίμητης αξίας.
.....από Besi

Προσωπικές εμπειρίες:

Διαβάστε μετά Μερικές ιστορίες αποτελούν άνθρωποι που ασκούν την Σαχάτζα Γιόγκα....

   Η πρώτη μου γνωριμία με τη Σαχάτζα Γιόγκα ήταν στην ηλικία των 17 ετών, σε μια περίοδο της ζωής που θέλεις να βρεις την αλήθεια και να αλλάξεις το κόσμο με αυτήν. Μέσα σε μία "σκοτεινή" εποχή, που το λάθος φαντάζει πιο αληθινό από το σωστό και που είναι διαδεδομένη η πίστη ότι "η αλήθεια είναι εκεί έξω", η Σαχάτζα Γιόγκα αποτέλεσε την ατραπό , μια εύκολη και γεμάτη χαρά ατραπό, τόσο για την ικανοποίηση της δίψας για τη κατανόηση της ζωής και της αλήθειας, η οποία τελικά δε βρίσκετε "εκεί έξω" αλλά "εδώ και μέσα", και ταυτόχρονα για τη βελτίωση της υγείας και την επίτευξη της εσωτερικής και εξωτερικής ευημερίας.
   Με την αφύπνιση της εσωτερικής μου δύναμης(Kundalini) και την εφαρμογή των απλών μεθόδων της Σαχάτζα Γιόγκα, η ποιότητα ζωής, όπως και η συναισθηματική και διανοητική μου υγεία, βελτιώθηκαν δραματικά. Ακόμα και η σωματική μου υγεία βελτιώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.Όμως, πάνω από όλα τα οφέλη ίσως είναι η δύναμη που αντλείς από το γεγονός ότι επιτέλους γνωρίζεις τον Εαυτό σου, μια δύναμη που σε βοηθάει να αντιμετωπίζεις τη ζωή με περισσότερη αισιοδοξία και απολαμβάνεις το τώρα.
              .....από Dionisis
   Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου αναζητούσα κάτι,αλλά δεν γνώριζα τι ακριβώς.Δεν είχα μεγάλο ενδιαφέρον για την ζωή, ούτε φιλοδοξίες,θεωρούσα ανούσια την ζωή γιατί αισθανόμουν κάτι πολύ σημαντικό υπάρχει που δεν το έχω.Μελετούσα διάφορα βιβλία θρησκειών,φιλοσοφίας,μεγάλων συγγραφέων για το νόημα της ζωής και με τον καιρό ανακάλυψα τι είναι αυτό που αναζητώ...Αυτογνωσία. Αλλά το επόμενο βήμα ήταν που θα την βρώ, σίγουρα όχι στα βιβλία. Ήθελα απλά να μου συμβεί, δεν με ενδιέφερε τίποτα άλλο γιατί είχα ένα κενό μέσα μου, ένοιωθα ότι δεν είχα ολοκληρωθεί σαν άνθρωπος και αυτό μου προκαλούσε μερικές φορές αδιαφορία για τα πάντα.
   Μετά από μια δύσκολη δοκιμασία ανακάλυψα την Σαχάτζα Γιόγκα.Αμέσως αισθάνθηκα την αλλαγή στην ζωή μου και πολύ γρήγορα γιατί δεν έχασα ούτε ένα μάθημα της Σαχάτζα Γιόγκα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση αρχικά ήταν πως όταν έφευγα από το κέντρο της Σαχάτζα Γιόγκα αισθανόμουν σαν να μην έχει βάρος το σώμα μου, τόσο ανάλαφρο και εσωτερικά να με πλημμυρίζει ένα κύμα ευφορία και γαλήνης. Αισθανόμουν κάθε φορά σαν να ξαναγεννιόμουν,σαν να έβρισκα κάθε φορά ένα χαμένο κομμάτι του πάζλ της ζωής μου. Είμαι εννέα χρόνια στην Σαχάτζα Γιόγκα και ευγνώμων που βρήκα αυτό που αναζητούσα για χρόνια. Το πολυτιμότερο δώρο που είχα ποτέ ανεκτίμητης αξίας.
.....από Besi
   Η ενασχόληση μου με τη Σαχάτζα Γιόγκα άρχισε πριν πολλά χρόνια καθώς η πρώτη μου επαφή ήταν στη παιδική μου ηλικία. Αποτελεί από τότε ένα υπέροχο ταξίδι. Παρακολούθησα τη Σαχάτζα Γιόγκα να ανθίζει σε πολλές χώρες, ξεκινώντας από μικρές ομάδες και φτάνοντας σε πλήθος. Πολλοί γιόγκις ανά το κόσμο μου έδωσαν τόση πολύ αγάπη και φιλία. Από μια μικρή επαρχία της Ινδίας, κατάφερα να ταξιδέψω και να συναντήσω τόσους πολλούς και ενδιαφέροντες, πραγματικά πνευματικούς, ανθρώπους. Η Σαχάτζα Γιόγκα υπάρχει σχεδόν σε κάθε χώρα και έτσι νιώθω κάθε χώρα σαν τη πατρίδα μου.
   Η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα, η H.H.Σρι Μάτατζι Νίρμαλα Ντέβι, υπήρξε μια απόλυτη πηγή αγάπης και ευσπλαχνίας. Ήταν μια αληθινή μητέρα τόσο σε πνευματικό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο. Η συνάντηση και συναναστροφή μαζί της ήταν οι πιο εκπληκτικές στιγμές πάνω σε αυτή τη γη. Με οδήγησε σε πολλές μοναδικές εμπειρίες που δεν είναι δυνατόν να περιγραφούν με ανθρώπινες λέξεις.
    Η μέθοδος διαλογισμού Σαχάτζα Γιόγκα είναι κάτι μοναδικό που δίνει πλήρη και ελεύθερη πρόσβαση στη Κουνταλίνη που έχει ο καθένας μας μέσα του, στη δική μας εσωτερική δύναμη και σε όλες τις θεϊκές δυνάμεις γύρω μας. Είναι μια πραγματικότητα και όχι μια απλή θεωρία που καλείται κάποιος να πιστέψει. Ο καθημερινός διαλογισμός είναι μια εμπειρία που αλλάζει όλη τη ζωή. Είναι σαν να ξαναγεμίζεις τις μπαταρίες σου. Κάθε μέρα γίνεται φρέσκια, ένα φρέσκο νέο ξεκίνημα. Κρατάει μακριά τόσα προβλήματα, πειρασμούς και αρνητικά γεγονότα. Πάνω απ' όλα, η Σαχάτζα Γιόγκα μου έδωσε τη πραγματική γνώση. Μέσω της Σαχάτζα Γιόγκα κατάφερα να μάθω πολλά πράγματα για πολλές φιλοσοφίες και να αποκτήσω γνώσεις για τους διαφορετικούς Δασκάλους (Guru), τις Ενσαρκώσεις, τους Θεούς και τις θρησκείες. Με έκανε να σέβομαι όλες τις θρησκείες και όλους τους ανθρώπους.
   Η Σαχάτζα Γιόγκα φαίνεται να αποτελεί τη λύση για την ανθρωπότητα, που ακόμα αγωνίζεται να βρει την ειρήνη και τη χαρά. Η Σαχάτζα Γιόγκα την προσφέρει ελεύθερα καθώς σε συνδέει με το ίδιο σου το πνεύμα που είναι η πηγή όλης της χαράς. Μας μεταφέρει πάνω από τη περιορισμένη ανθρώπινη συνείδηση. Φροντίζει για όλες τις ανθρώπινες και πνευματικές ανάγκες. Εύχομαι κάθε άνθρωπος σε αυτό το κόσμο να βιώσει αυτή τη κατάσταση της μακαριότητας. Η Σαχάτζα Γιόγκα είναι εκεί για σένα.
.....από Vaibs
Μέσα στην πνευματική μου αναζήτηση, ήρθε πριν μερικά χρόνια στα χέρια μου ένα φυλλάδιο για την Σαχάτζα Γιόγκα και αποφάσισα να περάσω από το Κέντρο της για να δω «τι είναι». Όταν πήρα την αφύπνισή μου δεν ένιωσα καθόλου τις δονήσεις. Αργότερα κατάλαβα γιατί. Όμως η ανάγκη που είχα να βρω ένα είδος πρακτικής διαλογισμού, που καθημερινά, θα ήθελα να ασκούμαι, εκπληρώθηκε. Για πρώτη φορά άρχισα να κάνω καθημερινά την άσκηση διαλογισμού της Σαχάτζα Γιόγκα.
Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα άρχισε να φαίνεται η ευεργετική επίδραση της πρακτικής του διαλογισμού πάνω μου. Έγινα πιο ήρεμη, άρχισα να βρίσκω την ισορροπία μέσα μου, να παίρνω αποστάσεις και να μην ανησυχώ ότι και να μου συμβαίνει. Οι σκέψεις ελαττώθηκαν και η προσοχή μου έγινε σταθερή. Και οι άλλοι άρχισαν να βλέπουν την αλλαγή μου. Βρήκα ποιότητες μέσα μου που δεν ήξερα ότι τις είχα. Είναι εκπληκτικό πόσο ωραία πράγματα ανακαλύπτεις για τον εαυτό σου, αλλά και για τους άλλους.
Το πιο σπουδαίο όμως για μένα είναι ότι επιτέλους βρήκα την πνευματική μου οικογένεια. Όταν βρίσκομαι στη συλλογικότητα της Σαχάτζα Γιόγκα, νιώθω απέραντη χαρά, δύναμη και αγάπη! Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την Shri Mataji που μου έδειξε τον δρόμο!!!
.....από Georgia
Καθώς ήμουν μια αναζητήτρια, είχα δοκιμάσει πολλών ειδών συστήματα γιόγκα και θεραπείας στη Ινδία, προκειμένου να θεραπεύσω τα προβλήματα υγείας που είχα παιδιόθεν. Όταν πήρα την Αυτογνωσία μου μέσω της Σαχάταζα Γιόγκα το 1999, συνειδητοποίησα ότι είναι ακριβώς αυτό που αναζητούσα και βρήκα μέσα σε αυτή την ολοκλήρωση.
Οι γιατροί έλεγαν να παίρνω μεγάλες δόσεις αναλγητικών καθημερινά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από τότε που ξεκίνησα το διαλογισμό με τη Σαχάτζα Γιόγκα και έκανα τις καθαριστικές τεχνικές που έχει δώσει η Σρι Μάτατζι, δε χρησιμοποίησα ποτέ παυσίπονα. Καθώς συνεχίζω να κάνω διαλογισμό με τη Σαχάτζα Γιόγκα, νιώθω πως η ενέργεια της Κουνταλίνη μέσα μας διορθώνει όλες τις ανισορροπίες του συστήματός μας και μας βοηθάει να γίνουμε μια πλήρης και ολοκληρωμένη προσωπικότητα.
Ευχαριστώ στη Σαχάτζα Γιόγκα και την Σρι Μάτατζι που μεταμόρφωσαν τη ζωή μου!!
.....από Varada
Η SAHAJA YOGA
...Με βρήκε όταν η ανασφάλεια της δουλειάς έπρεπε να σταθεροποιηθεί και να στεγαστεί (μαγαζι)
...Με βρήκε όταν έπρεπε να αποχωριστώ το παιδί μου για να συνεχίσει την ζώη της (έλεγχος)
...Με βρήκε όταν καπου στην πορεία είχα χασει την πίστη μου (πνευματικότητα)
...Με βρήκε κουρασμένη από ανούσιες διασκεδάσεις (συλλογικότητα)
...Με βρήκε όταν ο θάνατος χτυπούσε την πόρτα μου, παίρνοντας ότι θεωρούσα μεχρι τότε σιγουριά (οικογένεια)
...Με βρήκε όταν έπρεπε να βγάλω όλα τα "πρέπει" που είχα μαζέψει από μικρή (ψυχοθεραπεία)

Θα ήθελα να πω αμέτρητα άσχημα της ζωής μου,αλλά θα πω ένα μόνο:

... SAHAJA YOGA ,σέυχαριστώ που...με βρήκες !
.....από Mina
Από τις πρώτες μέρες ένιωσα ότι κάτι άλλαξε μέσα μου. Όλα όσα αναζητούσα χωρίς να το γνωρίζω έπαιρναν μορφή και υπόσταση. Αρχίζεις να καταλαβαίνεις τον κόσμο γύρω σου αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό όπως πραγματικά είναι. Δε νιώθεις πια μόνος και αδύναμος αλλά δυνατός και σίγουρος.
Η Σαχάτζα Γιόγκα είναι κάτι μεγάλο, κάτι βαθύ, που σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Είναι μια αστείρευτη πηγή χαράς.
.....από Stathis
Ο άνθρωπος σήμερα τρέχει αριστερά και δεξιά, γεμάτος άγχος για τη μόρφωση, τα χρήματα και τη καθημερινότητα. Έτσι ήμουν και εγώ μέχρι εκείνο το απόγευμα που γνώρισα τη χαρά του διαλογισμού μέσα από τη Σαχάτζα Γιόγκα , χάρη στη Σρι Μάτατζι. Από τότε, οι ενοχλητικες σκέψεις σταμάτησαν, ξέχασα το άγχος του μέλλοντος και έζησα το τώρα.
Κάθε μέρα που περνάει βλέπω τον εαυτό μου να βελτιώνεται σωματικά, ηθικά, πνευματικά, και όλα αυτά αυθόρμητα χωρίς δική μου προσπάθεια, sahaj.
Σκέψου αν θες και εσύ να δώσεις μια ευκαρία στον εαυτό σου , να βιώσεις την Αυτογνωσία και να γίνεις και εσύ sahaj; Σταμάτα να τρέχεις και ζήσε το τώρα! Γίνε Σαχάτζα Γιόγκι!
Από τη Μαρία
Μερικές αλλαγές που βλέπω στον εαυτό μου από τότε που έγινα Σαχάτζα Γιογκίνι:
Με την γνώση της Σαχάτζα Γιόγκα, με τον διαλογισμό και τις τεχνικές της, έχω αποκτήσει περισσότερη κατανόηση για τον εαυτό μου και τους άλλους. Συγχωρώ πιο εύκολα και έχει διαπλατυνθεί η αγάπη μου προς όλους τους ανθρώπους.
Βλέπω ότι ελέγχω τον θυμό μου, έχω αποκτήσει μια μερική διάκριση, για να βλέπω το σωστό από το λάθος. Έχω αποκτήσει μια αποστασιοποίηση ως προς τη σχέση μου με τα παιδιά μου και δεν παραπονιέμαι όταν δεν έχω συχνή επαφή μαζί τους, όπως παλιά.
Έχει μετριασθεί το άγχος όταν οδηγώ το αυτοκίνητο. Έχω πλησιάσει τη φύση πιο πολύ. Νιώθω την Γη σαν μητέρα και όταν πέφτει η προσοχή μου στα πόδια -που την πατάω-, νιώθω να επικοινωνώ μαζί της. Δεν είμαι πια παθιασμένη με την πολιτική όπως παλιά, επειδή κατάλαβα ότι ο άνθρωπος πρέπει σαν μονάδα να εξελιχθεί σε παγκόσμιο ον, για ν’ αγαπά ο ένας τον άλλο.
Δεν με συγκινούν οι παλιοί τρόποι διασκέδασης και έχω αποκτήσει μεγαλύτερη συλλογική συνείδηση. Έχει μεγαλώσει η αυτοπεποίθησή μου και ευχαριστώ τον Θεό για τα απλά καθημερινά πράγματα που βιώνω. Πολλά άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα πράγματα μου συμβαίνουν, που έχουν καθορίσει τη ζωή μου και είναι καλύτερη, πιο βαθειά και πιο ουσιαστική. Έχω έναν σκοπό, να εξελίσσομαι σαν προσωπικότητα και να μεγαλώνω πνευματικά, όλο και περισσότερο.
Και τέλος έχω αποκτήσει μια δεύτερη οικογένεια, μια παγκόσμια οικογένεια της Σαχάτζα Γιόγκα.
από Σούλα
Δεν είναι εύκολο να γράψω σε μερικές γραμμές τι μου έχει προσφέρει η Σαχάτζα Γιόγκα από το 1995 μέχρι σήμερα, μια χρονική περίοδο που προσπάθησα να την εξασκώ καθημερινά. Όταν ξεκίνησα ήμουν φοιτητής. Αν και γενικά ήμουν αγαπητός στους άλλους χωρίς να δημιουργώ προβλήματα και αντιπάθειες, έβρισκα τον εαυτό μου σε κατάσταση σύγχησης, ανασφάλειας και με πολλά συναισθηματικά προβλήματα. Στη Σαχάτζα Γιόγκα με ένα μυστηριώδη τρόπο είδα να λύνονται πολλά προσωπικά μου προβλήματα χωρίς πολλές φορές να καταλάβω το πώς ακριβώς λύθηκαν, σταδιακά, όμορφα και απλά.
Είδα επίσης να συμβαίνουν μικρά και μεγάλα θαύματα στους άλλους και σε εμένα, που θα με ακολουθούν σε όλη μου τη ζωή και θα μου δίνουν πίστη και δύναμη να συνεχίσω. Ανακάλυψα τον εαυτό μου και τους άλλους και όλα αυτά μέσα από την ανιδιοτελή αγάπη της Σρι Μάτατζι. Το συναίσθημα που κυριαρχεί μέσα μου έπειτα από αυτές τις μερικές γραμμές... είναι απέραντη ευγνωμοσύνη.
.....από Σταμάτης
Το 1990 ήρθα στην Ελλάδα σαν ζωγράφος και με απορρόφησε η ιστορία, η κουλτούρα, η γλώσσα και το ασυνήθιστα λαμπερό φώς αυτής της ξένης για μένα χώρας. Από παλιότερα αναζητούσα κάτι βαθύτερο από την υλιστική πραγματικότητα στην οποία μεγάλωσα και ανατράφηκα.
Στην Ελλάδα, ανακάλυψα τη Σαχάτζα Γιόγκα και πήρα την αυτογνωσία μου. Τι είναι η Σαχάτζα Γιόγκα ; Είναι η αυθόρμητη ένωση της ύλης με το πνεύμα, του ανθρώπου με τη διάχυτη (πανταχού παρούσα) θεϊκή ενέργεια.
Με το διαλογισμό έμαθα να είμαι ολοκληρωμένη και σε ισορροπία, η προσοχή και η συγκέντρωση μου βελτιώθηκαν κατά πολύ και μπορούσα να εκπληρώσω κάθε σκοπό που έβαζα. Η υγεία μου βελτιώθηκε και αισθανόμουν ηρεμία στο μυαλό μου.
Κάνοντας διαλογισμό βελτιώθηκε και η υγεία μου. Έχοντας αρθρίτιδα από πολλά χρόνια, έμαθα μέσω της Σαχάτζα Γιόγκα τι προκαλούσε ανισορροπία στον οργανισμό μου. Εξασκούμενη στο διαλογισμό βελτιωνόταν και η υγεία μου. Το κλειδί είναι η αφύπνιση της Κουνταλίνι. Είναι η ιερή ενέργεια που εξαγνίζει και δυναμώνει τα ενεργειακά κέντρα που έχουμε όλοι μας και ξεκινά η μεταμόρφωση του εαυτού μας. Δεν μπορώ να ξεχάσω τη βαθειά εμπειρία που είχα κάθε φορά που βρισκόμουν με την Σρι Μάτατζι, την ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα. Μου μετέφερε μια απίστευτα βαθιά αίσθηση συμπόνιας και αγάπης που άγγιζε το βαθύτερο μέρος της ύπαρξης μου, μια μοναδική πνευματική εμπειρία που ποτέ μου δεν είχα βιώσει στο παρελθόν.
Κάθε μέρα ξεκινάω τη μέρα μου με διαλογισμό και αυτό με βοηθά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις από ένα άλλο υψηλότερο επίπεδο.
Μοιράζομαι αυτές τις εμπειρίες μου μαζί σας για να εμπνευστείτε και να αρχίσετε διαλογισμό και τότε θα εκτιμήσετε τη μεταμορφωτική δύναμη της Σαχάτζα Γιόγκα.

.....από Μαριάννα
η αφυπνιση της κουνταλινης σε μενα συνεβη το 2010 , κατα την διαρκεια ενος ταξιδιου στην ταυλανδη. η επιθυμια για να ξυπνησει αυτη η ενεργεια μεσα μου παρεμενε ανικανοποιητη επι δεκα τεσσερα χρονια , ακαρποι κοποι με διαφορες τεχνικες διαλογισμου , ασκησεις συνειδησης ακομη και ταντρικων πραξεων , τιποτα απο αυτα δεν με ειχε βοηθησει και πολυ περισσοτερο δεν ειχε ξυπνησει την θεικη δυναμη.
οταν γνωρισα τον ιταλο γιογκι και την γυναικα του κατα την διαρκεια ενος γευματος μου μιλησε για την κουνταλινη και οτι ειναι εφικτο να ξυπνησει απλα χωρις προσπαθεια , αυθορμητα οπως ειπε , απλα με την εκφραση της επιθυμιας μου , του απαντησα οτι πολυ θα ηθελα να τον πιστεψω , και τοτε ειπε οτι δεν εχει σημασια να τον πιστεψω αλλα, να κανω το πειραμα της αληθειας ο ιδιος , αυτο ηταν αρκετο για μενα , μεχρι τοτε στην ζωη μου δεν ειχα αφησει καμια προκληση αναπαντητη , ετσι και εγινε , δεν θα ξεχασω ποτε αυτην την μερα ....ειναι κυριολεκτικα η εμπειρια της ζωης μου.
το ταξιδι μου διαρκησε μερικους μηνες ακομη και παροτι δεν τους ξαναειδα ποτε , τηρησα την συμβουλη τους να κανω την ασκηση πρωι -βραδυ ,οι αλλαγες που συντελεστηκαν μεσα μου τους επομενους μηνες με σοκαραν , γινονταν απο μεσα και απλα ημουν μαρτυρας στην αλλαγη , μερικες φορες δεν μπορουσα να το πιστεψω , συνηθειες (εθισμοι) εικοσαετιας κοπηκαν πολυ συντομα , αρχικα δεν μου προσφεραν καμια ικανοποιηση και πολυ γρηγορα μου προκαλουσαν δυσφορια , εικοσι χρονια εθισμος σε μαλακα και σκληρα ναρκωτικα δεν ειναι κατι απλο που ξυπνας ενα πρωι και απλα λες σημερα δεν πινω , κι ομως συνεβη απλα χωρις να το καταλαβω .
οταν επεστρεψα στην ελλαδα ηταν πια τοσο φανερη η αλλαγη , οχι μονο σε μενα , αλλα περισσοτερο στους φιλους μου και την οικογενεια μου, ημουν αλλος ανθρωπος ...για πρωτη φορα ενοιωθα το στηθος μου πληρες,μια ικανοποιηση που δεν δικαιολογουνταν απο τις συνθηκες της καθημερινοτητας μου εκεινη την περιοδο, μια ηρεμια που ομοια της δεν ειχα νοιωσει πριν , δεν εξαρτιωμουν απο το περριβαλλον για να εχω καλη η κακη διαθεση , δεν ημουν πια φτερο στον ανεμο , ουτε χαιρομουν εαν μιλουσαν κολακευτικα για μενα ουτε λυπομουν εαν με κατεκριναν , σαν να μην ταλαντευομουν αριστερα και δεξια και για πρωτη φορα να ειχα βρει το κεντρο μου.
η ζωη μου σημερα ειναι πιο "γεματη" εκτυλισεται τωρα και ειμαι παρων ...


.....από Ιερο
Γνώρισα την Σαχάτζα Γιόγκα το 1998 σε ηλικία 37 ετών,σε μια περίοδο της ζωής μου όπου ένιωθα να με πνίγουν σιγά-σιγά απο την μια οι ευθύνες για την φροντίδα της κόρης μου ,(την μεγάλωνα μόνη)και απο την άλλη οι ευθύνες για την δουλειά μου (είμαι λογίστρια )και οι πολλές ώρες εργασίας. Αυτός ο τρόπος ζωής με έκανε να εχω χαρακτήρα κλειστό και αυστηρό ,δεν χαιρόμουν και δεν απολάμβανα την ζωή μου, είχα άγχος ,φόβους και ανασφάλειες.
Τα βράδια δεν κοιμόμουν και αν κοιμόμουν δεν ξεκουραζόμουν ,γιατί έβλεπα εφιάλτες. Είχα φοβερούς πονοκεφάλους και πρόβλημα στα έντερα.
Στην αρχή της ενασχόλησης μου με την Σαχάτζα Γιόγκα δεν καταλάβαινα και πολλά, όμως ένιωθα γαλήνη και ηρεμία. Όταν όμως έβαλα στην ζωή μου σοβαρά τον διαλογισμό και τις τεχνικές της Σαχάτζα Γιόγκα τότε ήρθε η μεταμόρφωση. Επιτέλους κοιμόμουν ήσυχα (σταμάτησαν οι εφιάλτες), δεν ενιωθα μόνη και απέκτησα πιο ήρεμη και χαρούμενη συμπεριφορά.
Σταμάτησαν οι πονοκέφαλοι και σταδιακά διέκοψα την θεραπεία για τα έντερα γιατι το πρόβλημα σταμάτησε. Ευχαριστώ τον καλό φίλο Αρη που εκείνο το απόγευμα του Μάι του 1998 οδήγησε τα βήματα μου στη Σαχάτζα Γιόγκα και με την καθοδήγηση της Σρί Μάτατζι της ιδρύτριας της Σαχάτζα Γιόγκα ξεκίνησα το ταξίδι για να γνωρίσω τον εαυτό μου ,ενα όμορφο ταξίδι γεμάτο ευχάριστες εκπλήξεις Το πιο όμορφο δώρο στο εαυτό μου ειναι αυτό το ταξίδι (ακόμα συνεχίζετε)..
.....από Ποπη
Εδώ και καιρό μου ζητήθηκε να γράψω λίγα λόγια για την εμπειρία μου στη Sahaja Yoga. Όλο το ανέβαλα περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή αν και ένιωθα πραγματικά μέσα μου τη λαχτάρα να το πραγματοποιήσω.
Σήμερα επιτέλους μου δόθηκε η αφορμή όταν πήγα στο σπίτι που γεννήθηκα. Είχα καιρό να το επισκεφτώ και περπατώντας στην αυλή του αυθόρμητα γύρισα πίσω στα παιδικά μου χρόνια. Έντονες και όμορφες αναμνήσεις με κατέκλυσαν: η λαχτάρα που είχα από μικρό παιδί να αγγίξω την αλήθεια, να μάθω γιατί γεννήθηκα, ποιος είναι ο σκοπός που ήρθα σ' αυτόν τον κόσμο. Μέσα απ' τα παιδικά μου μάτια απορούσα γιατί υπάρχουν τόσες θρησκείες.
Ερχόμενη στη Sahaja Yoga, μετά από αρκετά χρόνια έντονης εσωτερικής αναζήτησης, έφτασα στην αλήθεια που αναζητούσα, βρήκα απαντήσεις σε όλες τις εσωτερικές μου ανησυχίες και τα ερωτηματικά μου. Ένιωσα γαλήνη και ηρεμία. Η κατανόησή μου έχει μεγαλώσει αρκετά: άρχισα να βλέπω τον κόσμο και τους ανθρώπους με τα μάτια της ψυχής και όχι του μυαλού. Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στη Shri Mataji........ Μέσα απ' την καρδιά μου Την ευχαριστώ......... κι όλους εσάς τους Sahaja Yogis που είστε δίπλα μου σιωπηλά ανά πάσα στιγμή να μου προσφέρετε τη βοήθειά σας. Ευχαριστώ.
.....από Ολυμπία

 

Σημαντικές πληροφορίες

Γιόγκα σημαίνει:

Η πραγματική έννοια της Γιόγκα είναι η ένωση του πνεύματός μας με τη θεϊκή δύναμη.
  Δεν είναι μόνο η άσκηση

Δωρεάν μαθήματα:

  Τα μαθήματα είναι δωρεάν καθώς , όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:

"Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Ο διαλογισμός:

Ο διαλογισμός  Sahaja είναι μοναδικός. Δεν είναι άσκηση. Είναι εύκολο να μάθει και λειτουργεί γρήγορα. 5-10 λεπτά την ημέρα διαλογισμού Sahaja Yoga φέρνει αποτελέσματα.